Alla inlägg under december 2009

Av matilda - 17 december 2009 06:08

utan tvekan:


Av matilda - 17 december 2009 05:59

 min cheddar möglar på undersidan. lite irriterande eftersom jag köpte den förra veckan. men men, det är väl ganska naturligt att den möglar, den har ju lagrats i ett år. ett år gammal mat borde vara möglig. fast det är lite irriterande att få skära stora hål i den. för jag är inte så cool att jag låter möglet sitta kvar och käkar osten ändå. och jag är inte så kräsen att jag slänger den bara för den är lite möglig. inte den sortens mögel iallafall, annat hade varit om den var prickig och luddig över hela. men det är den inte. nu ska jag ta en korvmacka.

Av matilda - 16 december 2009 17:34

appropå kvinnoförtryck. (eller feminism eller vad man nu vill kalla det) vi fick julklappar på jobbet idag. förut har vi fått, en ryggsäck, en skål, en chokladask+trisslott, grillbestick. i år fanns det en flick-present och en pojk-present. i flickpresenten kunde man finna ett fot-spa, (fotfil, scrub, fotcreme, lite sånt) och i pojkpresenten kunde man finna, en verktygslåda. båda presenterna var ju br, och kunde passa till både män och kvinnor. men varför i hela fridens namn ge olika? jag blir så fruktansvärt arg. hade alla fått ett fotspa hade det varit okej, det kanske inte passar alla men vad gör det? och om alla hade fått en verktygslåda hade det också varit okej, för allt kan inte passa alla. men nu delade man upp det, alla killar fick verktygslåda= män arbetar och fixar och donar. och alla tjejr fick ett fotspa= kvinnan ska bara vara vacker.


senare fick jag ett sms av en god vän (en karl) : "Matilda. Jag är hungrig =) vill du hänga med mig och ingela ikväll. Ha maten klar vid 18. Kram =)"


Av matilda - 15 december 2009 18:53

jag vet varken var jag ska börja, var jag ska ha mitten eller var jag ska sluta. jag är helt lyrisk över hur bra gårdagskvällen blev. alla nästankomikerna var helt otroliga, några av dom hade jag ju sett innan, men hjälp så dom hade utvecklats! så hejdundrande bra. hoppas dom alla fortsätter. nu är det upp till mig bara, att se till att det kommer fler tjejer till finalen nästa omgång. nu var det en (1!) tjej med. tre killar tog hem segern.

Av matilda - 15 december 2009 06:11

gårdagskvällen var helt sjuk. det var utan tvekan den absolut bästa jag sett på boulovardteatern, någonsin. (jag har ioförsig bara varit där kanske 12 gånger, men ändå) jag har inte riktigt tid att berätta om det nu, för jag ska strax åka iväg. men senare. då ska jag berätta om århundradets bästa standup istället för bio.

Av matilda - 13 december 2009 12:47

jag skulle bloggat för typ en timme sen. eller, ja, tre. men det gick inte! jag blev arg och gjorde ingenting istället. nu måste jag torka håret och springa till gigantiska vagnhärads centrum för att köpa dubbehöftande tejp till en julklapp. det är så mycket kärlek nerlagt i den här julklappen att jag blir rörd till tårar av mig själv.

Av matilda - 12 december 2009 17:08

kalinkalen kom ju hit igår, med tåg. jag körde hem henne idag. till norrköping, det var kul. vi tramsade om "mangostan" nästan hela vägen. sen stannade jag i nyköping på hemvägen och köpte en jacka som jag velat ha ett tag. den har kostat aldeles för mycket, men nu var den på rea så jag slog till. den är röd med guldknappar, underbart fin. sen lämnade jag bilen hos pappalutt och fortsatte till trosa för att fixa några julklappar till kusinerna. jag har inte hittat några teaterbiljetter. så det fick bli "vanliga" klappar istället. men men, det fungerar ju det också. och nu ska jag strax äta middag med mammut och papput för att sedan gå tvärs över gården och umgås med vänner. kalinkalen och jag kom föresten på jordens roligaste sketch. vi ska försöka komma ihåg att filma den nån gång nu i jul.

Av matilda - 11 december 2009 14:07

dags för lite hopplock nu då. här måste man typ ha skor på sig inne, så mycket skräp ligger det på golvet. nej, nu överderev jag, rejält. men det behöver dammsugas. och plockas fram extrasäng. kära kalinkalen kommer ju hit ikväll! vi ska se kvarteret skatan och ha roligt!

Ovido - Quiz & Flashcards